2012 m. sausio 16 d., pirmadienis

Svogūnų pyragas

Labai panašų teko ragauti Berlyne, viename mano mėgstamiausių miestų. Paprastas, greitas, skanus ir nebrangus patiekalas. 


Reikės:
- 1 stiklinė miltų;
- porą šaukštų sviesto/margarino;
- žiupsnelis druskos, pipirų, prieskonių;
- šaukštelis kepimo miltelių;
- keli šaukštai pieno;
-1 kiaušinis;
- kokie keturi didesni svogūnai;
- 100g grietinės/natūralaus jogurto/grietinėlės (kas ką labiau mėgsta - riebiau ar liesiau);
- šiek tiek mėgstamo tarkuoto sūrio.
Sumaišyti miltus ir kepimo miltelius, įmušti kiaušinį, smulkiai sukapoti sviestą, įmaišyti pieną. Užmaišyti tešlą - lengviausia blenderiu. Tešla turi būti paslanki, minkšta, nelipti prie rankų.
Supjaustyti 4-5 didelius svogūnus plonais griežinėliais. Įkaitinti porą šaukštų alyvuogių aliejaus keptuvėje ir apkepti svogūnus, kol gražiai pagels. Įberti druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių (man tai - bazilikai, rozmarinai, krapai ir pan.). Atvėsinti.
Tešla iškloti pyrago formą nuimamais kraštais. Uždėti svogūnų sluoksnį ir užpilti grietinėle, sumaišyta su sūriu. Kepti apie pusvalandį iki 200C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Valgyti karštą. Skanaus :)

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą