2012 m. sausio 13 d., penktadienis

Sūrio fondiu

Žiemą labai mėgstu ruošti fondiu. Paprasta, greita, skanu ir romantiška - fondiu, taurė raudono vyno, židinys ir mylimas žmogus šalia. Ko daugiau reikia sausio penktadienio vakarui?

Reikia:

- 100 g sauso baltojo vyno;
- 2 pakelių sūrio lapeliais (pvz., President čederio);
- kelių skiltelių česnako;
- skrudintos forminės duonos, supjaustytos kvadratėliais;
- mėgstamų daržovių (dažniausiai naudoju pomidorus ir paprikas), supjaustytų mažais gabalėliais;
- marinuotų pievagrybių, alyvuogių ir pan.

Elektriniame fondiu inde pašildyti baltąjį vyną su česnakais (galima naudoti ir kitokius fondiu indus, pvz, ketaus ar keraminį, bet tada pirmiausia reikėtų užkaisti vyną, pvz., puode, tada perpilti į indą ir pastatyti jį virš žvakučių). Vynui pradėjus garuoti, įdėti lapelinį sūrį ir maišyti, kol jis išsilydys. Tada ant iešmukų uždėti  duonytės ar daržovių gabaliuką ir skanauti.


P.S. Mano vyrui-mėsėdžiui ir jo draugams (aš nevalgau mėsos jau pusę savo gyvenimo) dar labai patinka kitoks fondiu: puode įkaitinamas aliejus, į jį įdedami iešmukai su žalios mėsos gabaliukais. Šnekučiuojamasi, gurkšnojamas vynas, kol mėsytė gražiai išvirs/iškeps.   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą