2012 m. sausio 13 d., penktadienis

Bulvinis “Paršiukas”

Nemėgstu bulvių ir jau pusę savo gyvenimo nevalgau mėsos, tačiau visi namiškiai ir draugai neatsisako mėsytės. Žinoma, galima faršo įdarą pakeisti ir daržovėmis ar grybais – čia jau jūsų fantazijos ir skonio reikalas. “Paršelis” pagaminamas gretai, nuo stalo dingsta dar greičiau :)

Taigi, išverdam su lupenom 6 dideles bulves. Dar karštas nulupam ir susmulkinam blenderiu arba per mėsmalę. Įmušam žalią kiaušinio baltymą, įberiam šiek tiek druskos ir apie 1,5-2 stiklinės miltų, kad tešla neliptų prie rankų ir lengvai pasiduotų lipdymui. Padarom kamuoliuką, uždengiam servetėle ir paliekam kokiam pusvalandukui kambario temperatūroje.

Tuo metu ruošiam įdarą. Faršą ar virtą ir susmulkintą mėgstamą mėsytę apkepti su smulkintu svogūnu. Ant aliejumi išteptos folijos išdėlioti paruoštą bulvinę tešlą (nepamirštam palikti gabaliuką ausytėms, šnipui, kojelėms ir uodegai). Tešlą iškočiojam iki 1 cm pločio, įdedame įdarą, per centrą išdėliojam 2 virtų kiaušinių puseles. Priduodam masei batono formą, sulipdom ausytes, šnipą, kojytes, uodegytę, akytėms puikiai tinka alyvuogės puselės, aptepam kiaušinio tryniu ir pašaunam į iki 200С įkaitintą orkaitę. Kepame tol, kol gražiai paruduos – apie 30-40 min. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą