2012 m. sausio 15 d., sekmadienis

Kvapni pomidorinė lašišienė

Dievinu lašišą ir viską su ja ir iš jos. Šį kartą nusprendžiau ją "suderinti" su mėgstamiausia daržove - pomidorais. 


Reikia:
- 1 svogūno;
- skiltelių česnako;
- 200-400 g lašišos filė;
- 1 valg. š. pomidorų pastos;
- skardinės smulkintų pomidorų savo sultyse;
- natūralaus žuvies buljono ar kubelio;
- šiek tiek tarkuoto parmezano ar "Džiugo";
- druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių.

Lašišos filė supjaustyti kvadratėliais ir apkepti šaukštelyje aliejaus. Išimti iš keptuvės ir apkepti ten pat susmulkintus svogūną bei česnakus. Baigiant įdėti pomidorų pastos. 
Susmulkintus pomidorus savo sultyse sumaišykite su žuvies buljonu ir užvirinkite. Pavirkite ant mažos ugnies 8-10 min. Įdėkite lašišą, įberkite mėgstamų prieskonių (naudojau šaldytas petražoles bei krapus), vos vos druskos, pipirų. Galiausiai apibarstykite tarkuotu sūriu. Skanaus :)
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą